Vergeet uw zomerbanden niet!

Aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed. Toch is het inmiddels tijd om uw winterbanden te vervangen door zomerbanden. Vanaf 7º Celsius hebben die namelijk een paar belangrijke voordelen: ze zorgen bij hogere temperaturen voor een kortere remweg en slijten minder hard.

de autoband wordt vervangen

Het is het handigste om uw banden te laten verwisselen door uw garage of merkdealer. Die biedt in veel gevallen ook de mogelijkheid om uw andere banden op te slaan. Zeker als dat in een geconditioneerde ruimte gebeurt, is dit het overwegen waard. In uw schuur of garage kan de temperatuur flink schommelen, waardoor het rubber van uw banden erop achteruit gaat.

Pas op bij hevige regenval
Het nadeel van zomerbanden ten opzichte van winterbanden is dat ze vocht minder goed afvoeren. Houd daar dus rekening mee als u de komende maanden in een stortbui terecht komt en pas uw rijgedrag aan.

Toch all-season-banden?
Vindt u het wisselen van banden te veel gedoe? Dan kunt u all-season-banden overwegen. In ons gematigde klimaat voldoen die vaak prima. Anderzijds: tijdens extremere omstandigheden zoals de hittegolf van vorige zomer en het weekje winter begin dit jaar, zijn specifieke banden beter én veiliger. Verder slijten all-season-banden over het algemeen harder.

Bandenspanning en profiel
Controleer in alle gevallen uw bandenspanning regelmatig en houd goed in de gaten of uw banden nog wel voldoende profiel hebben. Een vaak gehoord advies is om banden vanaf een profieldiepte van 3,5 millimeter te vervangen. Het wettelijke minimum is 1,6 millimeter.

Versleten banden en uw autoverzekering
Raakt u betrokken bij een ongeval en blijkt dat uw banden te weinig profiel hebben? Dan kan dat gevolgen hebben voor de uitkering van uw autoverzekering. Maar het is vooral gevaarlijk, voor u én voor uw mede-weggebruikers.

Meer informatie
Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.