Premies woon- en autoverzekeringen omhoog door extreem weer

Ook in Nederland hebben we steeds vaker te maken met extreem weer. Daardoor loopt het aantal schadeclaims op. Als gevolg hiervan hebben verzekeraars de premie van de opstalverzekering in de afgelopen jaren flink verhoogd.

Nieuws
Datum: 05-12-2019

Met name storm-, hagel- en waterschade kosten verzekeraars veel geld. Zo’n € 360 miljoen per jaar. Dat is een gemiddelde, want alleen al de hagelbuien van 2016 veroorzaakten voor € 600 miljoen aan schade.

Hogere premie

Omdat het waarschijnlijk is dat de klimaatverandering structureel is, zijn de premies van de opstal- en inboedelverzekeringen in de afgelopen jaren verhoogd. Een gemiddeld huishouden is nu zo’n € 450 per jaar kwijt voor een gecombineerde opstal- en inboedelverzekering oftewel een woonpakket. Ter vergelijking: vier jaar geleden was dit nog € 360. Een verschil dus van 25%!

Twee keer zo duur

Afhankelijk van de verzekeraar die u kiest, kan deze premie veel hoger of juist lager uitvallen. Voor het duurste woonpakket betaalt u namelijk ongeveer twee keer zoveel als voor het voordeligste! Tijd dus om uw woonverzekeringen weer eens te updaten.

Autoverzekering

Storm en hagel beschadigt niet alleen huizen maar ook auto’s. Wat voor woonverzekeringen geldt, geldt daarom ook voor autoverzekeringen: de premies van gedeeltelijk casco en all risk stijgen gestaag. Maar ook hier geldt dat er flinke verschillen zijn tussen de premies van de verschillende aanbieders.

Besparen op de premie

Wilt u weten of uw huidige auto- en woonverzekeringen nog wel het beste alternatief zijn? Neem dan even contact met ons op. We onderzoeken graag of we voor u kunnen besparen op de premie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.