Het WoonCafé dinsdag 18 april - Verduurzamingsspecial

Het Wooncafé is een avond waarop je vrijblijvend en zonder afspraak kunt binnenlopen met al jouw vragen over wonen. De aankomende editie op dinsdag 18 april staat in het teken van duurzaamheid en het besparen van geld op jouw stookkosten.

Duurzaam wonen
Nieuws
Datum: 12-04-2023

Het Wooncafé is een avond waarop je vrijblijvend en zonder afspraak kunt binnenlopen met al jouw vragen over wonen. De aankomende editie op dinsdag 18 april staat in het teken van duurzaamheid en het besparen van geld op jouw stookkosten.

Deze avond is iemand van de Gemeente Ridderkerk aanwezig met meer informatie over subsidies op energiebesparende maatregelen en er is een energiedeskundige die live voor jouw woning uitrekent wat bijvoorbeeld isolatie voor geldbesparing zal opleveren. Ben je benieuwd wat het kost om te verduurzamen? Er is ook een leverancier aanwezig van zonnepanelen en andere installaties om jouw huis zo groen en duurzaam mogelijk te maken.

Tussen 18:30 en 20:30 uur is er een vrije inloop aan de Verlengde Kerkweg 5 in Ridderkerk. Natuurlijk zijn ook de andere partners van het Wooncafé aanwezig om al jouw vragen te stellen over wonen en leven in 2023.

  • Hoeveel kan ik besparen door mijn huis te isoleren?
  • Wat zijn voor mijn huis de beste energiebesparende maatregelen?
  • Kan ik beter verhuizen of mijn huis verbouwen?
  • Welke subsidies biedt de gemeente om mijn huis te verduurzamen?
  • Welke financieringsmogelijkheden zijn er en kan dit binnen mijn huidige hypotheek?
  • Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn woning?
  • Hoe snel verdien ik mijn investeringen terug?

Tijdstippen presentaties over verduurzamen en subsidies
Met al dit soort vragen en meer kan je terecht bij het Wooncafé. Robin de Zwart van Gemeente Ridderkerk en Jacob de Laat van Erkend Energielabel geven om 19:00 en 20:00 uur een presentatie over verduurzamingsmogelijkheden en subsidies. Buiten de presentaties is het mogelijk om live een berekening op maat te laten voor jouw huis zodat je meteen kunt zien hoe jij kan besparen op energie en milieubewuster kan wonen. Ook kan je live berekenen hoeveel energie jouw huis kan opwekken met zonnepanelen.

Wonen en leven in 2023
Het Wooncafé is een samenwerking van Gemeente Ridderkerk, Delta Makelaars, AKV Verzekeringen, De Hypotheekshop, De Ambachtse Notaris, Jolanda Sleegers Mediation, Smart NRG en Erkend Energielabel.

Wil je weten wat jouw huis waard is? Twijfel je of je nog goed verzekerd bent? Wil je weten wat je kan lenen voor een nieuw huis of een verbouwing? Heb je vragen over notariële vraagstukken zoals familierecht, testamenten of vastgoed? Of wil je meer weten over samenwonen of juist niet meer samen wonen? Alle partners staan voor je klaar. Vrijblijvend, ongedwongen en met een drankje in de hand worden al jouw vragen beantwoord.

AGENDA
Data voor het WoonCafé:
- 18 april 2023
- 6 juni 2023
- 12 september 2023
- 21 november 2023

18.30 - 20.30 uur
Verlengde Kerkweg 5, Ridderkerk
 

 

Gemeente Ridderkerk werkt samen met Woon-WijzerWinkel en start met het uitbrengen van verduurzamings-adviezen aan bewoners. Robin de Zwart geeft hierover een presentatie en vertelt meer over subsidies. 

Jacob de Laat van Erkend Energielabel werkt live een verduurzamings-advies op maat uit voor jouw huis. Zo leer je wat je kan doen om jouw energielabel te verbeteren en geld te besparen

Stel ons gerust uw vraag